Priča o inovaciji

Nastanak Hoovera i prvi usisavač u povijesti

Kutija, ventilator, svilena jastučnica i drška metle - tako je izgledao prvi usisavač na svijetu. Ideja o transformaciji ovih jednostavnih elemenata u revolucionarnu tehnologiju prošlog stoljeća pripada Jamesu Spangleru, noćnom čuvaru iz New Berlina, države Ohio koji je patio od astme i  poteškoća s disanjem zbog prašine u radnom prostoru. James je patentirao svoj izum i sanjao da usisavač postane sastavni dio svakog doma u Americi. No, trebao je nekog tko će vjerovati u njegov projekt, zajedno sa sposobnostima i sredstvima potrebnim za ostvarenje njegovog sna.

Svoj rudimentaran usisavač odlučio je prvo poslati svojoj rođakinji, Susan Hoover - bio je to potez koji mu je osigurao bogatstvo. Susan ga je koristila nekoliko dana kod kuće i odmah postala entuzijastična podrška. Predstavila je usisavač svome mužu, Wiliamu Hooveru, vlasniku male tvrtke za proizvodnju kožnih predmeta koje je prodavao u dućanu u New Berlinu. Zahvaljujući godinama iskustva, postao je izuzetno cijenjen kod stranaka i upoznat s tržištem. Kao mudar poduzetnik odmah je spoznao ogroman potencijal "štapa iz budućnosti". Kupio je patent i pokrenuo proizvodnju, uz osnivanje tvrtke današnjeg imena - Hoover. Bilo je to davne 1908. godine.

Hoover danas nudi standard sutrašnjice

Ekskluzivne vijesti diljem svijeta. Kroz zadnjih nekoliko desetljeća, Hoover je osnovao novu tvrtku u Londonu i otvorio mnoštvo tvornica diljem Ujedinjenog Kraljevstva i Europe. Kasnije, nastavlja s proširenjem u Aziju i Afriku. Bio je to početak velike grupacije, branda koji stoji iza konstantne potrage za optimalnim rješenjima, uvijek u skladu s aktualnim trendovima, kroz vizualno dojmljive, funkcionalne i izuzetno inovativne kućanske uređaje. 

1926. godine, Hoover postaje prva tvrtka koji proizvodi električni štapni usisavač. 1936. Hoover je patentirao fleksibilno crijevo koje će postati sastavni dio svih modernih usisavača. 1946. godine, započeo je proizvodnju klasičnih usisavača. 1948. započinje širenje u ostale sektore, počevši s proizvodnjom perilica rublja, a potom i ostalih velikih kućanskih uređaja, namijenjenih čišćenju, kuhanju i hlađenju. Hoover Grupacija nastavlja širenje sve do 1980. godine, kada dolazi do reorganizacije proizvodnje i poslovnog plana.

Po završetku duge integracije i faze inkorporacije, 1995. godine Candy kupuje Hoover Grupaciju kućanskih uređaja  s eksluzivnim pravima na Hoover brand u Europi, Sjevernoj Africi i Bliskom Istoku nastavno na bivše zemlje SSSR-a.

Strast za dizajnom i tehnologijom

100 godina Hoovera

2008. godine, Grupacija je proslavila prvo stoljeće Hoover branda posebnom linijom uređaja sa samog vrha inovacije, učinkovitosti i pažnje posvećene detaljima. Cijele 2008. godine, svi Hoover uređaji i komunikacijski materijali nosili su logo "Slavimo 100 godina" - postignuće kojim se može pohvaliti tek nekolicina brandova.

Maksimalna učinkovitost u svim veličinama

Slavlje za stotu godišnjicu došlo je kraju, ali lansiranje uređaja najnaprednije tehnologije se nastavlja. Istraživanje i razvoj stavljaju naglasak na postizanje izvanrednih rezultata u svim segmentima.

Rekordan maksimalan kapacitet

Hoover drži rekord za perilicu rublja standardih dimenzija najvećeg kapaciteta - 13 kg. To je Dynamic Mega, koja u verziji perilice sušilice nudi kapacitet pranja do 13 kg i kapacitet sušenja do 8 kg - gotovo dupli kapacitet prosječne perilice sušilice. Maksimalan kapacitet dostupan je i kod pećnica (do 78 L) i perilica posuđa (do 16 kompleta).

Usisavači klase 4A

Klasični Hoover usisavači prvi su klase 4A na energetskoj naljepnici, što znači da imaju maksimalne postignute vrijednosti za energetsku učinkovitost, učinkovitost izlazne emisije prašine, učinkovitost čišćenja tvrdih površina i tepiha te nisku razinu buke. Vrhunski rezultati postignuti su zahvaljujući multiciklonskoj  Airvolution™ tehnologiji koja koristi centrifugalnu silu za odvajanje prašine iz zraka - prašina se potom sabija na dno spremnika i ne opterećuje filter. Kod usisavača bez vrećice PACT (Power Active Compression Technology) tehnologija omogućuje sabijanje prašine u desetinu početnog kapaciteta. Oblikuje se sabijena kocka prašine, čime se raspršivanje prašine kod otvaranja spremnika svodi na minimum.

Silent tehnologija

Visoka učinkovitost ne mora nužno značiti visoku razinu buke. Nove Hoover tehnologije jamče izvrsne rezultate uz najnižu razinu buke na tržištu.  Dynamic Silence tehnologija posebno dolazi do izražaja kod malih kućanskih uređaja gdje smanjuje vibracije i neutralizira zvukove, značajno smanjujući razinu buke. Kod novog  A-Cubed Silence usisavača, razina buke iznosi samo  62db, što znači da uređaj možete koristiti u svako doba dana bez da smetate susjedima ili budite djecu.  Kod velikih kućanskih uređaja, Hoover je prvo predstavio Silent Inverter, a potom i Perfect Silent Inverter tehnologiju. Perilice rublja s Perfect Silent Inverter motorom, poput onih iz Dynamic Mega i Dynamic Next linija, imaju razinu buke od samo 48 db tijekom faza pranja, što iznosi trećinu buke klasičnih perilica rublja. 

Digitalna evolucija: upravljanje uređajima na daljinu

U eri pametnih uređaja i stalne povezanosti, Hoover je opet ispred svog vremena uz lansiranje linije perilica rublja, perilica posuđa, hladnjaka, pećnica, ploča i napa koje možete uključiti, nadzirati i njima upravljati mobilnim uređajem, pomoću Hoover Wizard aplikacije. Wi-fi povezivost kod One Fi i NFC kod One Touch modela.